Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΔΕΣΣΑΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΤΡΥΦΩΝΑ ΣΙΒΕΝΑ (VIDEO PHOTOS)


Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 6.30 μμ  στην  Εκκλησία Αγίας Σκέπης Έδεσσας έγινε η κηδεία του τελευταίου Εδεσσαίου  Μακεδονομάχου εκλιπόντα Τρύφωνα Σιβένα.
Σε ηλικία 109 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή στην Έδεσσα.
Από την εφημερίδα μας σας παρασκευάζουμε ένα παλαιότερο βίντεο αφιέρωμα σε εκδήλωση προς τιμή του που έγινε το 2011 από


τον τ. Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε.  κ. Βουδούρη στην Έδεσσα όπου και αναφέρεται στην ζωή και τις υπηρεσίας που προσέφερε  ως υπάλληλος του τότε Τ.Ε.Β.Ε..
Ο κ. Τρύφωνας Σιβένας την ίδια ημέρα μας παραχώρησε δηλώσεις για το μυστικό της μακροζωίας του. Στη συνέχει του βίντεο μα αναφέρει το ιστορικό της απελευθέρωσης της Έδεσσας από τους Τούρκους.
Στην οικογένεια και στους οικείους του ως  www.tastv.gr εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια να είναι ελαφρύ το χώμα της Μακεδονίας που τον σκέπασε.
Κατά την διάρκεια της τελετής του μυστηρίου εκφωνήθηκε ο παρακάτω επικήδειος λόγος από τον Γιουματζίδη Δημήτριο Γραμματέα του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας.
 
" Σήμερα αποχαιρετούμε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας της Έδεσσας, τον σεβαστό Τρύφωνα Σιβένα.
     Ως Εδεσσαίος  και ως εκπρόσωπος των απογόνων Μακεδονομάχων
θέλω να τονίσω το φλογερό πάθος του για την  Ελλάδα, την δράση  του για τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού, την αγάπη του για την Έδεσσα και τους Εδεσσαίους και την αδιάλειπτη  φροντίδα του για την οικογένειά του.
    Σε όλη του της επαγγελματική σταδιοδρομία υπήρξε παράδειγμα ήθους και προσφοράς προς τους συνανθρώπους του.
     Σε όλη του την ζωή δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για τα ιδανικά της Ελλάδος. Ποτέ δεν έπαψε να θεωρεί τον εαυτόν του Μακεδονομάχο. Απεβίωσε ως ενεργός πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας, άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης προσφοράς και Θυσίας για την απελευθέρωση και ευημερία της Μακεδονίας.
    Σε αυτό το πάθος για προσφορά προς τους συνανθρώπους του, αλλά και στις ευχές της μικρής προσφυγοπούλας που μετέφερε στην αγκαλιά του από τον σταθμό των τρένων μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου τις βοήθησε να εγκατασταθούν το 1923,  απέδιδε ό ίδιος το δώρο του θεού να ζήσει 109 χρόνια.
     Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και την άξια συμπαραστάτιδα της ζωής του, την σύζυγό του Αναστασία. Μαζί δημιούργησαν μία υπέροχη οικογένεια και φρόντισαν να αφήσουν άξιους συνεχιστές της μεγάλης ιστορίας της οικογένειας Σιβένα τα τέσσερα παιδιά τους. Τον Προκόπη (Πάκη),  Βουλευτή και Νομάρχη Πέλλας, τον Γιάννη  Στρατηγό του Ελληνικού Στρατού, την Ελένη και τον Νικηφόρο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι παραδείγματα αξιοσύνης και προσφοράς.
    Ας θυμόμαστε με αγάπη τον ευπατρίδη Τρύφωνα Σιβένα και ας είναι ελαφρύ το χώμα της ελεύθερης Μακεδονικής γης που θα τον σκεπάσει.
...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.